Velvære eller en medisinsk muskelterapi

Hvorfor trenger vi massasje?

Hva om vi kaller massasje for MEDISINSK MUSKELTERAPI.       For det er jo egentlig det. Mange bruker smertestillende medisin mot muskelsmerter. Det er her medisinsk muskelterapi kommer inn. Kast pillene, ta massasje.   

        

Massasje høres ut som luksus, men vi trenger den for å holde oss i god form både fysisk og psykisk. Massasjens virkninger er at kroppen gjenoppretter seg selv og kommer i balanse. Stressede dager og vanskelige situasjoner og tungt arbeid kan få både nakke- og rygg muskler anspente og vonde. Vi har ansvar for egen helse.

Effekten av massasje:
Musklene blir mer smidigere og mer elastiske.
Musklenes næringsinntak økes.
Tilheling av sliten eller skadet muskulatur går raskere og fibrosedannelsen minsker.
Massasje påvirker det autonome nervesystemet som reflektorisk øker blodsirkulasjonen.
Ved massasje frigjøres oxytocin som er hormonet for ro og velvære. Oxytocin har flere gunstige virkninger som bl.a senker angstnivået, høyner smerteterskelen, forbedrer funksjonene i immunforsvaret, senker blodtrykket, øker næringsopptaket, virker positivt på våre evner til problemløsning, økt kreativitet og bedrer sårtilhelingsprosessen. 

Sagt på en annen måte: 
Det som skjer når du får en herlig massasje er at: blodsirkulasjonen øker, temperaturen i muskelen øker og innholdet av stresshormoner synker. Avgiftsstoffene transporteres vekk, massasjen renser huden ved å tømme talgkjertlene. Den fremmer blod- og lymfesirkulasjonen og øker stoffskiftet i muskler og hud. Den stimulerer huden og øker dens elastisitet.
Den virker psykisk fordi nerveender stimuleres og virker både oppkvikkende og beroligende.

Massasjens virkning fortsetter i 48 timer etter at den er utført og i løpet av denne tiden vil kroppen skille seg av med avfallsstoffer.
Derfor er det viktig å drikke mye vann etter en massasje.

Dessuten er en massasje en time-out i hverdagen. Hvis ikke du tar vare på din helse så vil det ikke gå ut over bare deg selv, men også dine nærmeste. Fordi du er høyt elsket og verdisatt, ja kanskje mere enn du er klar over. Dessuten så er du en velsignelse for dine nærmeste og derfor er det et godt nok argument for deg å ta vare på din helse. 

Sokrates sier at - Påfør kroppen din smerte før den gjør det selv. Mon tro om han visste om triggerpunkter i den tiden....

Det er verdt å prøve en massasje eller Medisinsk muskelterapi...
🤩
Velkommen